Kava, prijateljice in druženje

Sama sem človek, ki se rada druži, kava je tista, ki si jo pogosto naročim, ko klepetam z prijateljicami. Včasih se sprašujemo zakaj nam je kava tako dobra in zakaj si ne naročimo nekaj drugega. Samo vprašajte se, kako povabite prijateljico na pijačo? Sama vem, da pogosto rečem, če ima čas za kavo. No, to je že fraza z katero začnete, da boste kasneje z svojo prijateljico sedele za mizo, klepetale, se smejale, malo potožile ena drugi in kava bo tista, ki vaju bo družila.

V službi nas dela več in se tako tedensko menjujemo. Prav zanimivo mi je kako čakam tisti teden, ko delam z osebami, ki so mi blizu, kajti takrat znam zjutraj pohiteti, ker bom šele v kavarni pila kavo skupaj z njimi. Ko pa pride navadni teden, pa se zjutraj doma vlečem ko megla, tista jutranja kava doma ni tako dobra. Včasih se sama zalotim, kako bolj srečna se zbudim v nov dan, ker vem, da bom z sodelavko spila kavo pred službo in v tem uživala, tista kava mi pomeni ogromno in tudi naše druženje nas povezuje, da smo v službi še bolj povezane. Tudi tisti čas, ko pride v službi, ko katera reče, če bi kateri pasala kava, je fenomenalen, se mi zdi, da smo vse kar bolj vedele. Nobeni ni težko plačati teh kav, vedno se kregamo, katera bo plačala in se zraven smejimo in imamo lepo.

Lahko rečem, da nas v službi kava res povezuje, pijemo jo po požirkih, klepetamo, zraven delamo, res nam je lepo. Pa naj še kdo reče, zakaj ima kava takšen pozitivni pomen. Enostavno zato ker združuje, ker povezuje, ker pri njej je smeh, veselje, tolažba. To so trenutki, ko se ljudje dobro počutimo. Tudi zame je kava lep čas, čas ko pozabim na srbi in slabo voljo, ampak se predam času, ko je samo zame in sem srečna.